آموزش آشپزیدستورپخت مرغ تری یاکیرسپی مرغ تری یاکیطرز تهیه مرغ تریاکیمرغ با سس تریاکی

طرز تهیه مرغ تری یاکی ؛ آموزش غذای خوشمزه و پرطرفدار ژاپنی


طرز تهیه مرغ تری یاکی ؛ آموزش غذای خوشمزه و پرطرفدار ژاپنی

مرغ تری یاکی : تری یاکی (به کانجی:照り焼き؛ به هیراگانا:てりやき) یک شیوه پخت و پز است که در آشپزی ژاپنی به‌کار می‌رود. در این شیوه، مواد خوراکی را پس از خواباندن در سس سویای شیرین، کباب می‌کنند.

تری‌ یاکی در بیشتر رستوران‌های امروزی ژاپنی سرو می‌شود.

کلمه تری‌ یاکی ترکیب شده از واژه‌های “تری” (照り) که به درخشندگی حاصل از مواد تشکیل دهنده شکر اشاره می‌کند و “یاکی” (焼き) است که به شیوه آشپزیِ کباب کردن و سرخ کردن اشاره می‌کند.

tare به شیوه ی سنتی به وسیله ی حرارت دادن و مخلوط کردن سس سویا، ساکی یا میرین و شکر یا عسل درست می‌شود.

سپس سس به قدری جوشانده می شود تا به اندازه ضخامت مطلوب کاهش پیدا کند آنگاه آن را به گوشتی که قرار است کباب یا جوشانده شود، می‌مالند.

گاهی اوقات زنجبیل نیز به آن اضافه شده و غذای نهایی با پیاز سبز تزیین می‌شود.

طرز تهیه مرغ تری یاکی ؛ آموزش غذای خوشمزه و پرطرفدار ژاپنی

 

مواد لازم و طرز تهیه مرغ تری یاکی :

توی ظرفی مناسب شکر قهوه ای ، سویا سس ، سرکه برنج (اگر نبود سرکه بالزامیک یا سرکه سفید) ، روغن کنجد و آب میریزیم (از هرکدام یک چهارم پیمانه).

نیازی به نمک نیست خود سویا سس به اندازه کافی نمک داره ، یک قاشق سس چیلی ( یا پودر فلفل قرمز) ، دو حبه هم سیر رنده شده و‌ یک بند اگشت زنجبیل تازه رنده شده اضافه کرده و همه را با هم مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست بشه.

حدود هفتصد گرم فیله یا سینه مرغ را شسته و میذاریم آب اضافیش بره.

اگر رطوبت داشت با دستمال خشک میکنیم و به مواد بالا اضافه میکنیم و همه جای مرغ باید با سس کاور بشه.

ظرف را با سلفون پوشانده و یکی دو ساعت یا یک شب تا صبح میذاریم تو یخچال تا مرغ مواد رو جذب کنه.

بعد از این زمان مرغ را از سس جدا کرده و هر طرف را بمدت هفت هشت دقیقه (بسته به ضخامت) گریل میکنیم.

سس اضافی را هم از صافی رد کرده و روی حرارت میذاریم تا بجوشه و غلیظ بشه و حجمش نصف بشه.

موقع سرو با قلم مو کمی روی مرغ گریل شده میمالیم و کمی هم دانه کنجد و پیازچه خرد شده میریزیم.

غذا را میتوان با نان یا برنج سرو کرد ولی من کنارش کینوآی پخته و سبزیجات گذاشتم.



منبع مطلب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا